Local Tax Service Building

Mendoza, Argentina
Volver

Local Tax Service Building

Built on an area of ​​3290 sq.m and with a total area of ​​7647sq.m, the new building concentrates the administrative offices of the ATM that were distributed in different buildings, mainly occupying the west wing of the Government House.

 

It is developed in 5 levels and has an underground level for 33 parking spaces and complementary facilities of the building.

 

A second office building of 1000 sq.m total for administrative offices of the Ministry of Tourism of Mendoza forms a 20 x 40 meters civic square that acts as a connection between the buildings as well as a link and extension of the current esplanade of access to the Palace of Congresses and Exhibitions and the Wine Museum.

 

On the ground floor, a large entrance hall with information desk guides the taxpayer so that their process is carried out as quickly as possible.

 

Also at this level, an area of ​​360 m2 has been arranged for the attention of the public with 30 personalized attention stations, modern furniture, a cafeteria sector and a new branch of Banco Nación.

 

Four elevators of last generation with capacity for 10 people each allow a fluid movement of visitors and staff.

An elevator for the exclusive use of managers and senior staff directly connects the parking level with the address sector on each floor.

The new ATM building has a training room and library with capacity for 65 people that allows staff to keep up to date.

 

The symmetrical L-shaped open plans of 1000 sq.m per floor will have an area for private offices, meeting rooms, and circulation and service centers.

 

Special emphasis has been placed on energy savings at the time of building design. Each facade has been studied to work efficiently in terms of energy savings. The solar incidence is regulated by the use of sunshades arranged vertically or horizontally, according to the orientation and that allow controlling the solar incidence in the work areas.

 

Through the operable windows the natural ventilation of the building is allowed avoiding the excessive use of mechanical systems.

 

DVH panels were used in the curtain wall system with solar control glass and very high selectivity to make the building’s climate and acoustic conditioning systems more efficient.

 

The structural scheme of the building is simple and efficient, with modular lights of 8,50 meters.

The building is completely accessible for disabled people.